220906_Dordrecht_Rapport_Track-landscapes_Pagina_15_edited
220906_Dordrecht_Rapport_Track-landscapes_Pagina_18_edited
220906_Dordrecht_Rapport_Track-landscapes_Pagina_23_edited
Wielwijk_3e fase-01
220906_Dordrecht_Rapport_Track-landscapes_Pagina_49_edited
220906_Dordrecht_Rapport_Track-landscapes_Pagina_64_edited
Skeelerroutes Dordrecht
Kansen voor buitensport in Dordt

In opdracht van de gemeente Dordrecht ging TRACK op zoek naar de kansen voor buitensport in Dordt. Directe aanleiding zijn de plannen voor de Dordtwijkzone, waar parken, sportcomplexen en woonwijken als één stadspark worden verweven en waar veel ruimte komt voor (individuele) buitensport en bewegen. Aangezien hier al duidelijke plannen liggen, hebben wij een aantal korte termijn maatregelen voorgesteld en zijn ook elders in de stad gaan kijken naar mogelijkheden. Met het onderzoek is enerzijds inzicht gegeven welke plekken in Dordrecht veel gebruikt worden voor buitensport en anderzijds duidelijk gemaakt waar mogelijk extra faciliteiten of maatregelen nodig zijn voor buitensporters, zoals bijvoorbeeld hardlopers, fietsers, skeeleraars en wandelaars.

472 hardlopers, wandelaars en fietsers brachten hun kijk op verbeterkansen in en om Amstelveen in kaart in een online kaart-enquête. Deze inzichten werden weerspiegeld met inzichten in het sportief gebruik van de openbare ruimte, door beweegdata uit de activity tracking app STRAVA te verzamelen. 

 

Op basis van de inzichten uit de data en kaart-enquête heeft TRACK 6 kansen voor buitensport uitgewerkt. Daarbij is niet alleen gekeken naar waar op dit moment veel bewogen wordt, maar juist ook waar dit gewenst is. Verder zijn er voorstellen gedaan voor het toevoegen van bewegwijzerde looprondes en skeelerrondes, enkele urban gyms, echte beweegbestemming en kleine aanpassingen in de openbare ruimte die het netwerk ten goede komen.

Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht, Sjors Koole

Datum traject: 2021-12 <-> 2022-09

Status project:  Het project is afgerond

De ontwerpresultaten zijn niet openbaar, u kunt ons mailen voor een inkijk.